dijous, 20 de juliol del 2017

DISSABTE 22, CONCERT A CAPDEPERA


Tres corals, tres solistes vocals i cinc instrumentistes, uniran les seves veus, melodies i il·lusions per esclatar en el recital que tendrà lloc a Capdepera, a l’auditori del Centre Cap Vermell de Cala Rajada.  

Més de 100 persones sobre l’escenari del centre cultural Cap Vermell per oferir art i sentiment, a més de 2.000 persones que gaudiran dels espectacles. 

Després de l’èxit aconseguit en el primer concert de la Gala, realitzat a Son Servera, ara les tres corals, els solistes i instrumentistes, oferiran un recital d'alta qualitat artística al públic de l’entorn de Capdepera.

El concert està ideat per a un públic de totes les edats i condicions. Manté un format de concert obert a la població, que vol apropar l’òpera i la sarsuela a tots els habitants i visitants de les viles del Llevant mallorquí, perquè puguin gaudir d’uns concerts d’elevada qualitat de forma propera i assequible. 



ESPAIS I CALENDARI


La GALA LÍRICA DE LLEVANT és un esdeveniment creat sobretot des de la vessant musical, però també vol estendre la mirada vers els magnífics paratges i monuments que té la comarca. Per això, dels quatre recitals que es celebraran, dos seran a l’interior i dos a l’exterior.

SON SERVERA. El mes de juliol es va iniciar la gira, dia 8 a l’Església Nova de Son Servera, en format exterior. I, com hem dit, tant per qualitat com per assistència de públic, la resposta fou altament satisfactòria.

CAPDEPERA. És el proper concert que se celebra en el marc de les festes del Carme, dissabte, dia 22 de juliol, al Centre Cap Vermell de Cala Rajada, en el format interior i a les 22.00h.

ARTÀ. Es reprendrà la gira el mes de setembre, els dies 22 i 23. les 20h, a l'Església del Convent dels Pares Franciscans d’Artà, inserint la gala en el programa de Sa Fira.

SANT LLORENÇ. La Gala posarà el punt i final a l’Auditori Sa Màniga a Cala Millor (Sant Llorenç des Cardassar) a la primavera del 2018.


REPERTORI I ESTRUCTURA DE LA GALA



L’estructura de la gala es presenta en dues parts: la primera, dedicada a l’òpera i, la segona, a la sarsuela. Ambdues tenen una durada aproximada de 40 minuts, amb una pausa de 15 minuts.

Els títols del repertori escollit van dels més importants als més populars de cada gènere.


PRIMERA PART: ÒPERA


LA BOHÈME: “Quando m’en vo’ ” (G.Puccini)
LE NOZZE DI FIGARO: “Via resti servita” (W.A.Mozart) 
DON PASQUALE: “Tornami a dir che m’ami” (G.Donizetti) 
RIGOLETTO: “La donna è mobile” (G.Verdi) 
NABUCCO: “Va pensiero” (G.Verdi) 
CARMEN: “Habanera” (G.Bizet) 
IL TROVATORE: “Coro degli zingari e canzone” (G.Verdi) 
TURANDOT: “Nessun dorma” (G.Puccini) 


SEGONA PART: SARSUELA


LA CANCIÓN DEL OLVIDO: “Marinela, Marinela” (J.Serrano) 
LUISA FERNANDA: “Caballero del alto plumero" (F. Moreno Torroba) 
LUISCA FERNANDA: "De éste apacible rincón de Madrid (F. Moreno Torroba) 
DOÑA FRANCISQUITA: “Coro de románticos” (A.Vives) 
LA DEL SOTO DEL PARRAL: “Ronda de los enamorados” (Soutullo i Vert) 
LUISA FERNANDA: “El Saboyano” (F.Moreno Torroba) 
AGUA, AZUCARILLOS Y AGUARDIENTE: “Coro de barquilleros” (F.Chueca) 
EL BARBERILLO DE LAVAPIÉS: “Como nací en la calle de La Paloma” (F.Asenjo Barbieri) 
LA VERBENA DE LA PALOMA: “Seguidillas” (T.Bretón) 


ELS OBJECTIUS DE LA GALA: QUALITAT I SOLIDARITAT


La proposta vol despertar la curiositat i l’interès per la música entre els assistents, a més d’introduir el públic en general al món de l’òpera i la sarsuela.

És una forma d’apropar els espectadors al coneixement del cant líric, que permet interactuar els artistes amb el públic a través del diàleg musical i verbal. Per gaudir tots plegats de la música i la bellesa de l’art en conjunt i fomentar la cultura musical en general.

Gràcies a la col·laboració de Cultur UP amb la Fundació Vicenç Ferrer, des de fa tres anys, s'ha refermat l’experiència de poder veure com els projectes es porten a terme i redunden en benefici de la societat. Per aquesta raó, s’ha decidit donar part de la recaptació a aquesta Fundació. 


CANTANTS I INSTRUMENTISTES


Els pobles de la comarca de Llevant acullen artistes individuals i agrupacions corals de qualitat notable, que estudien i treballen per millorar les seves carreres musicals i artístiques.

Irene Gili, soprano. Nascuda a Artà on comença la seva afició per la música i s’interessa pel món coral, Irene és diplomada en magisteri musical per la Universitat de les Illes Balears i actualment estudia cant al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Bàrbara Femenies, soprano. Neix a Capdepera on va iniciar els estudis de piano amb Elionor Gómez-Quintero i a Palma amb Llorenç Galmés; posteriorment, ingressà al Conservatori professional de música i dansa de les Illes Balears i al Conservatori del Liceu de Barcelona.

Antoni Lliteres, tenor. Nat a Artà, on creix i s’enriqueix en la música popular. Allà inicia la formació musical a l’Escola Municipal de Música. Anys més tard treballa amb la mestra de cant Francisca Alomar i accedeix al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca per cursar els estudis de Grau Professional amb Antoni Aragón i Joana Llabrés. Posteriorment cursa el Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona i al Conservatori Superior de les Illes Balears. Solista habitual de les temporades d'òpera del Teatre Principal de Palma des de l'any 2013, actualment s'obri camí en el món professional arreu d'Espanya.

Els acompanyaran els instrumentistes: Rafel Caldentey, clarinet (Artà); Teresa Lecumberri, clarinet (Artà); Maria Francesca Danús, piano (Artà); Maria Antònia Gomis, piano (Capdepera); i Pau Piris, piano (Artà).


LES CORALS


L’espectacle també es fonamenta amb la participació activa de les agrupacions corals. En aquest àmbit convé destacar:

ORFEÓ ARTANENC (Artà). Directora: Maria Antònia Serra. Fundat l'any 1916, amb dues dates de nova revitalització 1952 i 1985. Està format actualment per 45 cantaires.

CORAL S’ALZINAR (Capdepera). Directora: Elionor Gómez-Quintero.  Fundada el 1982, la Coral s’Alzinar s’ha renovat permanentment i ha crescut en el pla artístic sempre de la mà de la mateixa directora. És membre de la Federació de Corals de Mallorca, des de la seva constitució, i ha participa en nombrosos encontres i concerts.

CORAL (Son Servera). Directora: Francisca Mas. La Coral de Son Servera fou fundada l’any 1981 per un grup de joves del poble amb un objectiu comú: gaudir cantant. Des d’aleshores ha continuat la seva tasca de fer música i col·laborar en el fet musical de la vila de Son Servera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada